24 & 25 MEI 2013

STADSPARK SCHOTHORST
AMERSFOORT

TICKETS

KLIK HIER

VOLG ONS

Hyves
Twitter
Facebook

OVER HIGHLANDS


Highlands is meer dan alleen muziek!
Het Highlands Festival is niet het zoveelste popfestival van Nederland. Ons muziekfeest is speciaal in het leven geroepen voor de vele fans van blues en rock. Het Highlands Festival probeert bezoekers elke keer weer te verrassen met internationals topacts, maar ook nationaal talent. Maar Highlands bied je meer: naast mooie muziek tref je er ook diverse kwaliteitsrestaurants aan, is er een zitplaats op de vele terassen voor iedereen, is er theater en dat allemaal in een fijne sfeer en riante omgeving. Het Stadspark Schothorst in Amersfoort biedt een fantastische omgeving waar je naast het luisteren van de muziek ook diverse shops en kunst van diverse regionale kunstenaars aantreft.
© Walter Goyen
   
Festival voor jong en oud
Highlands is een festival voor enthousiaste jonge festivaltijgers, én de meer oudere en wijzere muziekliefhebbers, die minder bereid zijn om de elementen te trotseren, hoe goed de optredens en hoe groot de namen ook zullen zijn.

Om die reden is het festivalterrein voorzien van alle mogelijke gemakken, zoals voldoende zitruimte om tijdens of tussen de optredens door op adem te komen, het lijf even rust te gunnen of gewoon een goed gesprek met je vrienden te voeren.
 © Walter Goyen
   
Goed eten
Ook de catering is tot in de puntjes verzorgd met een aanbod dat breed, smakelijk en, niet onbelangrijk, gezond en voedzaam is. Dus geen vette hap, slappe koffie of goedkope wijn, maar verzorgde maaltijden, hapjes en verfrissingen. Dit alles uiteraard tegen redelijke prijzen.

We werken aan een intieme sfeer waar jij je welkom voelt en de traditioneel met festivalbezoek geassocieerde ongemakken zo goed als verdwenen zijn.
 
   
En een smaakvol programma
De line-up is met zorg en smaak samengesteld, speciaal afgestemd op liefhebbers van blues en aanverwante muziekstijlen. Met de line-up is de internationale en vaderlandse blues- en rockscene vertegenwoordigd, en naast gevestigde namen is er ruimte voor jong talent van naam.

De bands worden afgewisseld met verrassend theater op het festivalterrein. Diverse gezelschappen zullen je laten lachen, je verbazen en je ontroeren. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog genieten van het werk van een aantal beeldend kunstenaars.
 © Walter Goyen
   
Tussen droom en daad
Het Highlands Festival is een initiatief van een vriendenclub uit Amersfoort die na jaren hardop dromen tijdens wekelijkse bijeenkomsten in bluescafé De Noot de daad bij het woord heeft gevoegd. Gesteund door een grote groep professionals en vrijwilligers organiseerden zij in 2011 al weer de 3e editie van het festival. De organisatie werkt hard aan de 4e editie van het festival dat op 1 en 2 juni 2012 zal plaatsvinden.
 © Walter Goyen
Grolsch Segafredo Mazars Admium De stad Amersfoort Peak audio Pon Dealer Barnyard Firma Brandwacht AMPCO Flashlight